menu

Mijn persoonlijke ervaring met Soulkey

Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking

Soulkey is een zielenreis. Bijna alle lichamelijke en psychische klachten vinden hun oorsprong in al dan niet verborgen trauma’s van eventueel vorige levens. Suzanne van Lotus Body & Soul in Wortel onderging zelf verschillende reizen toen ze de intense opleiding volgde. Ze vertelt haar verhaal, de reizen die haar ziel maakte en vormde tot wie ze nu is.

Afbeelding

De eerste zielenreis… als begijntje.
“Als ik mijn eigen Soulkey reis moet benoemen, ja… Ik heb er natuurlijk al meerdere gemaakt”, gaat Suzanne van start. “Op een gegeven moment was ik een begijntje en liep door een poort naar een binnentuin waar ik verkracht werd. Ik zei tegen mijzelf: Ik ben zuiver, ik ben een begijntje. Dit overkomt mij niet. Dat begijntje leefde kennelijk al een aantal levens met mij mee, dus toen hebben we die navelstreng als het ware doorgeknipt. Sindsdien reist ze niet meer met mij mee. Toen ik heel klein was, rond een jaar of 4, zei ik altijd dat ik non wilde worden. Als we ergens een kapelletje zagen, trok mij dat altijd wel. Dat was heel erg raar. Nu heb ik dat gevoel niet meer. Als ik ergens een kerk of kapel binnen ga, heeft dat toch een andere lading gekregen. Ik ben getransformeerd en heb niet meer het gevoel dat ik daar moet zijn.” 

Waarom heb ik last van oorsuizen?

Afbeelding

Voor je de zielenreis maakt, stel je een vraag over iets waar je op dat moment mee zit. Wat speelt er bij jou? Dat is het vertrekpunt. Toen Suzanne de opleiding volgde, stelde ze de vraag: Waarom heb ik oorsuizen? 

“Tijdens die reis zag ik een vrouw in een kerker zitten, gekleed in oude lompen met een jutezak om het lijf. De volledige linkerkant van haar gezicht was weg, verbrijzeld. Dat verklaarde waarom ik last had van oorsuizen in mijn linkeroor. Er stond verderop een man. Ik loop wat verder en dan zie ik daar in één keer die beul. Dat was heel eng. Mijn leraar zei: ‘Weet je wat, dat is voor morgen. Ga maar terug naar de poort en loop erdoor.’ Ik kwam terecht in een grote donkere kamer met open haard. Er stonden twee stoelen, en op één zat er een dronken man met een kroon op. Ik sta daar nog steeds in die lompen. Mijn leraar vroeg of ik die man in het vuur kon gooien. Ja, dat kon ik en heb het ook gedaan. In één keer werd het mistig, en het voelde alsof ik 10kg lichter was. Het leek alsof plots de luiken van de ramen open gingen en het werd licht. Sindsdien ben ik ook van het oorsuizen in mijn linkeroor verlost.”

Die laatste zielenreis naar Canada, voelde aan als thuis-komen

Afbeelding

“Het doel is niet alleen het reizen en vergaren van kennis. Het is jezelf van iets te bevrijden om verder te kunnen met het leven. Het kan om iets kleins gaan, of een zwaar trauma.”

“Ik ben ooit op vakantie in Canada geweest en toen had ik daar meteen het gevoel van thuiskomen. Kennelijk heb ik daar vroeger als Indiaan geleefd en ben ik daar heel erg beschermd opgevoed. Ik herinner mij een groot wit licht en er zitten allemaal mannen op een rij in een witte ruimte. Ik zag de sjamaan naar mij toe komen en die nam mij mee naar de groep. Op een gegeven moment krijg ik allemaal tools aangereikt, zoals edelstenen en kristallen. Als ik die op pak, nu ook nog want die liggen hier allemaal, stroomt het langs alle kanten bij mij. Ik ga als het ware in een vorm van meditatie, krijg inzichten en prachtige ervaringen. Zo voelde die reis ook aan voor mij, als thuis komen. Dat zit gewoon in mij en heb ik doorgekregen in een vroeger leven.”

“Dat is het mooie aan een zielenreis, je leert er ook telkens iets uit en doet prachtige ervaringen op. Nadien sta je anders in het leven en weet je welke richting je uit moet.”

WAT IS SOULKEY?
Zo werkt een sessie!
ERVAAR SOULKEY ZELF
bij Lotus Body & Soul

Verder lezen

Messenger logo
Chat